En pratik peynirli sahur böreği tarifi, nasıl yapılır? Şipşak sahur böreği tarifi

Posted by

En pratik peynirli sahur böreği, sahur sofralarında çok vakit kaybetmeden hazırlayabileceğiniz, sizi tüm gün tok tutacak bir alternatif tariftir. Lezzetiyle fırında pişen börekleri aratmayacak ve fazlada vaktinizi almayacak.

En pratik peynirli sahur böreğini beyaz peynir, salça ve maydanozlu iç harç ile hazırlayabileceğiniz gibi bu iç harç malzemelerini damak tadınıza göre dilediğiniz malzeme ile değiştirebilirsiniz.

Her evde bulunan malzemeler ve kalan yufkaları değerlendirmenin en basit yollarından biri olan bu börek tarifini dilerseniz iftardan sonra hazırlayarak pişirmeden buzdolabında saklayabilir ve sahura kalktığınızda şipşak pişirerek afiyetle yiyebilirsiniz.

EN PRATİK PEYNİRLİ SAHUR BÖREĞİ TARİFİ



6 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

En Pratik Peynirli Sahur Böreği Tarifi İçin Malzemeler;

  • 200 gram süzme peynir
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı maydanoz, çok ince kıyılmış
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yufka
  • Tuz

En Pratik Peynirli Sahur Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?



Adım 1

En pratik peynirli sahur böreğini yapmak için öncelikle iç harcı hazırlamanız gerekiyor. Bunun için bir kase içerisinde süzme peyniri, salçayı ve az miktar tuzu güzelce çatalla ezerek karıştırın. İnce kıyılmış maydanozları da salçalı peynir karışıma ekleyip karıştırın.

Adım 2

Ayrı bir kabın içerisinde süt ve zeytinyağını karıştırın. Yapıştırmayan bir tavayı kenarları da dâhil olmak üzere yağlayın. Yufkanın bir tanesini tavayı ortalayacak şekilde yerleştirin ve fazla kenarlarını dışarda bırakın.

Adım 3

Hazırlamış olduğunuz sütlü karışımdan bir yemek kaşığı kadarını tavanın içinde kalan yufkayı ıslatmak için üzerine dökün. Diğer yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve bir parçasını tavanın içerisine yerleştirip böreğin tabanını kalınlaştırın.

Adım 4

Salçalı peynirli iç harcın tamamını yufkanın içerisine yaydırın. Harcı yaydıktan sonra kalan hamurlar ile harcın üzerini kapatın ve her kapattığınız katı sütlü karışım ile ıslatın. Tüm parça yufkalar bittikten sonra tavanın dışında kalan yufkanın kenarlarını da güzelce üzerine kapatın ve kalan sütlü karışımı peynirli sahur böreğinin üzerine dökün.

Adım 5

Tavanı kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. 10 dakika sonunda tavanın kapağını açın ve böreğin altını kontrol edin. Eğer kızarmış ise kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzünün de 10 dakika kadar kızarmasını sağlayın.

İki yüzü de pişen en pratik peynirli sahur böreğini tavadan geniş bir tabağa alın ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir